Siirry suoraan sisältöön

tervetuloa kellumaan!

Kelluminen on hyvin yksinkertaista. Etsi itsellesi mukava asento altaassa ja rentoudu. Mikäli haluat tutustua tarkemmin kelluntaan, alla on tarkempi kuvaus kellunnan etenemisestä ja vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin.

1.Varaa aika ajanvarausohjelmalla tai soittamalla. 

2.Suosittelemme syömään kevyesti ennen kelluntaa, ettei nälkä yllätä kesken kellunnan. Kofeiinin nauttimista kannattaa sen sijaan välttää muutama tunti ennen kelluntaa.  

3.Saavu kelluntaan hieman ennen varattua aikaa. Meiltä saat käyttöösi pyyhkeet, kosmetiikat ja pesuaineet. Otathan omat meikit mukaan, mikäli niille on tarvetta. 

4.Aulassa on naulakko, johon voit laittaa ulkovaatteet ja halutessasi voit pukea tohvelit jalkaan. Aulassa on myös wc, kelluntahuoneissa ei ole wc-tiloja.  

5.Jos emme ole vastaanotossa, olemme valmistelemassa kelluntahuonetta, odotathan hetken. 

6.Viemme sinut kelluntahuoneeseen, jossa on tilaa vaihtaa vaatteet ja suihku. Lukitse kelluntahuoneen ovi.  

7.Laita korvatulpat, kun olet vielä kuiva. Korvatulpat saat meiltä, voit toki ottaa myös omat mukaan. Mikäli sinulla on haavoja voit voidella ne vaseliinilla. Suolavesi saattaa kirvellä haavoja.  

8.Käy suihkussa ennen kelluntaa.  

9.Kellunnassa et tarvitse uima-asua. Irrota myös korut. Tavoitteena on minimoida kaikki aistimukset, myös tuntoaisti. Voit käyttää uima-asua, mutta kokemus on yleensä parempi ilman sitä.  

10.Jos kärsit esimerkiksi ahtaanpaikankammosta voit kellua kansi auki, muussa tapauksessa sulje kansi. Valo tankin sisältä sekä huoneesta sammuu automaattisesti. Huoneeseen voidaan jättää valo päälle kellunnan ajaksi. Mainitsethan tästä saapuessasi.

11.Altaassa on suihkepullo, jota voit käyttää, jos silmiisi menee suolavettä.  

12.Veteen käydään makaamaan ja etsitään hyvä asento. Nauti kellunnasta, kellunta kestää noin 60 minuuttia. Kellunnan alussa ja lopussa soi musiikki. Kellunta päättyy kun kuulet ”Kellunta on päättynyt” – ilmoituksen.

13.Kellunnan jälkeen käy suihkussa ja pukeudu kelluntahuoneessa. Meiltä saat myös pyyhkeen.

14.Siirry rentoutustilaan, jossa on tarjolla naposteltavaa ja kylmää juomista. Tuomme menun, mistä voit valita kahvia tai teetä. Nämä kaikki sisältyvät kellunnan hintaan. Meillä on myynnissä myös kombuchaa ja alkoholittomia oluita.  

15.Ehostautumistilassa voit käydä laittautumassa ja käyttää tarjolla olevaa kosmetiikkaa.  

1. Rentoutuminen – painoton kellunta hiljaisessa ja pimeässä tilassa mahdollistaa sen, että aivot pääsevät syvään rentoutuneeseen tilaan. Syvän rentoutumisen kautta stressitasot laskevat ja uni paranee, jonka johdosta sydämen ja verisuonten kunto paranee. 

2. Luovuus lisääntyy ja keskittyminen parantuu – kellunnalla sanotaan olevan useita vaikutuksia aivoihin aina hallusinaatioista luovuuden lisäämiseen. Kellunta voi parantaa keskittymistä, muistia ja se voi myös johtaa selkeämpään ja tarkempaan ajatteluun.

3. Palautuminen urheilusta – kellunnan on todettu olevan tehokas keino nopeuttamaan fyysistä ja psyykkistä palautumista raskaan fyysisen harjoittelun jälkeen.  

4. Stressin ja masennuksen hoitoon – yhden tunnin kellunta voi vähentää merkittävästi ahdistusta ja parantamaan mielialaa. Kellunta voi myös auttaa masennukseen, univaikeuksiin sekä vähentää ärtyneisyyttä ja väsymystä. Nämä voivat johtaa burn-out riskin pienenemiseen ja sairaspoissaolojen vähenemiseen.  

5. Lieventää ja poistaa kipua – kellunnan on osoitettu olevan tehokas keino hoitamaan niskakipuja, päänsärkyä, lihasjännitystä ja -kipua. Kellunta voi vähentää myös stressiin liittyvää kipua sekä parantaa liikkuvuutta. 

Lähde: https://www.healthline.com/health/sensory-deprivation-tank#TOC_TITLE_HDR_2  

Healtline – sivun alareunassa löydät linkin tutkimuksiin.  

Lisätietoa kellunnasta voit lukea täältä: https://www.clinicalfloatation.com/  

Ajanvarauksen kesto on 90 minuuttia, mutta kelluntaa on vain 60 minuuttia?  

Kellunta kestää 60 minuuttia. Peseytymiseen ennen ja jälkeen on varattu yhteensä 15 minuuttia,  15 minuuttia on varattu meille, jotta ehdimme laittaa tankin ja siivota tilan seuraavalle asiakkaalle.

Kuinka monta asiakasta mahtuu samaan aikaan kellumaan?  

Meillä on kolme kelluntahuonetta ja kolme kelluntatankkia, joten kolme. Ryhmille voimme räätälöidä sopivan paketin toiveiden mukaisesti.  

Miten altaat puhdistetaan? 

Kelluntojen välissä steriili suolavesi kierrätetään puhdistusjärjestelmän läpi. Mekaanisen puhdistuksen lisäksi puhdistusjärjestelmässä bakteerit/virukset tuhotaan UV-säteilyllä. Vesi puhdistetaan myös päivittäin kemiallisesti vetyperoksidin avulla. Veden puhtautta testataan ja seurataan säännöllisesti.

Jos minulla on uusi tatuointi tai olen vasta värjännyt hiukset?  

Tatuoinnin tulee olla täysin parantunut ennen kuin tulet kellumaan. Värjätyistä hiuksista voi irrota väriä altaaseen. Suosittelemme 2 viikkoa hiusten värjäyksen ja kellunnan välillä. 

Voiko piilolinssejä käyttää kellunnassa? 

Suosittelemme kellumista ilman piilolinssejä, joten ota linssien kotelo ja neste mukaan. 

Voinko tulla kellumaan, jos olen raskaana? 

Kyllä voit. Suosittelemme kuitenkin aina kysymään asiasta lääkäriltänne, mikäli asia arveluttaa.

Sattuuko suolavesi atooppiseen ihoon? 

Epsom-suola tekee iholle yleensä hyvää. Koska suolaa on altaissamme runsaasti, se voi kirvellä, jos iho on rikki. Jos atooppinen ihottuma on pahimmillaan, ei kellumaan kannata silloin tulla. 

Minulla on kuukautiset, voinko tulla kellumaan? 

Jos voisit mennä uimahalliin, voit myös tulla kellumaan. 

Milloin en voi tulla kellumaan? 

Jos sinulla on jokin seuraavista: 

 • – Isot avoimet haavat, pienet haavat saat suojattua vaseliinilla, jota on saatavilla hoitohuoneissa.  
 • – Vakava ahtaan paikan kammo, voit kuitenkin kokeilla niin että, kansi on auki.  
  – Tarttuva tauti
  – Epilepsia 
  – Alhainen verenpaine
  – Munuaissairaus 
  – Voimakas psyykenhäiriö 
  – Tasapaino-ongelmista kärsiville (esim. Menierin tauti) 
  – Sydämen toimintaongelma (vain hoitavan lääkärin kirjallisella suostumuksella) 
 • – Kelluntatankki on 2.76 metriä pitkä, 1.50 metriä leveä ja 1.30 metriä korkea. 
 • – Tankin sisällä on pimeää ja äänetöntä, kun kansi on suljettu. 
 • – Tankissa on 750 litraa vettä ja 475 kiloa epsom suolaa.  Veden suolapitoisuus on 30%.
 • – Suodatinjärjestelmä puhdistaa veden jokaisen kellunnan jälkeen.

Meillä on noin 130 neliön tilat ja tiloissa maksimissaan 6 asiakasta ja 1-2 henkilökunnan jäsentä samaan aikaan. Turvavälejä on helppo noudattaa. Rentoutumistilassa kellunnan jälkeen on maksimissaan kolme asiakasta samaan aikaan. 

Sekä THL, että monet vastaavat viranomaiset ympäri maailmaa ovat yhtä mieltä siitä, ettei virus leviä uimavedessä. Lisäksi tavallisesta uimavedestä poiketen meillä vesi puhdistetaan jokaisen asiakkaan jälkeen. Käytämme puhdistukseen moninkertaista suodatusta, UV-valoa ja vetyperoksidia. Lisäksi vetemme suolapitoisuus on lähes 35%. Kellunta-altaiden erittäin suolainen vesi on hyvin epäsuotuisa elintila mikrobeille ja viruksille.  

Saavuthan kellumaan vain terveenä.

tilaa täyttämällä lomake

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.